Veelgestelde vragen
Oftewel: alles wat je altijd al wilde weten over TUUR (maar nooit durfde te vragen).
TUUR is geen gewone gin en dus roept het soms buitengewone vragen op. Of je nu wilt weten hoe lang TUUR houdbaar is, hoe je écht alles uit dat kleine flesje haalt, of hoeveel G&T's je uit één flesje TUUR kunt toveren...
Hier vind je heldere antwoorden op jouw prangende vragen.
Kan je je vraag niet terugvinden? Dan denken onze barmensen graag met je mee. Sam zit klaar om al je vragen te beantwoorden.
Wat is TUUR eigenlijk?
TUUR is een échte sterk geconcentreerde gin van 46% in een pipetflesje van 100 ml., gemaakt door de master distillers van The Bassets Craft Distillery volgens een krachtig distillatieproces.
Met maar 2 ml. per glas kun je een échte G&T of Cocktail maken met een alcoholpercentage van circa 0,40%. Zo haal je ongeveer 50 glazen uit één flesje.
Waar komt de naam TUUR eigenlijk vandaan?
TUUR is de jongste van drie Border Collies die hyper-actief zijn op het domein rond onze stokerij in Ruiselede. TUUR is ook de kleinste van het stel, maar wel de meest actieve. Vandaar dat we TUUR model hebben laten staan voor het kleine flesje met daarin héél véél kracht.
De andere Border Collies zijn Puck en Tosca.
Bevat TUUR echt alcohol?
Ja. TUUR is geen essence of aroma, maar een échte gin met 46% alcohol, maar je gebruikt slechts kleine hoeveelheden per G&T of Cocktail (1 tot 5 ml.), waardoor het alcoholgehalte in je glas ultra laag blijft.
Wat betekent "ultra low alcohol" concreet?
Volgens de Europese definitie:
1. Ultra Low Alcohol = <0,50% alcohol
2. Low alcohol = tussen 0,50% en 1,2 %
Met 2 ml. TUUR (2 pipetjes) in 200 ml. tonic kom je op ongeveer 0,40% alcohol, ultra low dus! Met 3 tot 5 ml. TUUR zit je tussen 0,60% en 1,0%, low alcohol dus.
Zo bepaal je zelf de intensiteit van van je glas, zonder overdaad.
Hoe gebruik ik TUUR correct?
Doe eerst een paar grote blokken ijs in een glas. Overgiet deze met 200 ml. tonic of spuitwater (bruisend mineraalwater). Voeg je garnituur toe en pas daarna je TUUR (1 - 5 ml.). Geniet in alle rust van het heerlijke aroma van je G&T of Cocktail. Daarna even roeren. Klaar!
Hoeveel glazen haal ik uit een flesje TUUR?
Bij gebruik van 2 ml. per glas haal je ongeveer 50 glazen uit één pipetflesje van 100 ml. Je komt dan uit op een alcoholpercentage circa 0,40%. Perfect voor wie bewust wil genieten. Bij 3 ml. zijn dat er nog altijd ongeveer 33.
Kan ik het flesje volledig leeg krijgen met het pipetje?
Ja! Dankzij het slimme knikje in het pipetje én het schuin houden van het flesje, haal je er écht alles uit. Tot de laatste druppel.
Hoe lang blijft TUUR goed na opening?
Als je het flesje goed afsluit, is TUUR onbeperkt houdbaar. Geen verspilling, geen vervaldatumstress!
Mag ik autorijden na het drinken van TUUR?
Ja, in de meeste gevallen wél.
Een TUUR G&T of Cocktail met 2 ml. bevat 0,92 gr. alcohol, wat neerkomt op ongeveer 0,40% in je glas. Dat is 10 keer minder dan in een standaardglas wijn.
Je lichaam breekt dit af in ongeveer 4 tot 6 minuten. Zelfs bij 2 glazen ben je meestel binnen 10 to 15 minuten volledig alcoholvrij! Je blijft daarbij ruimschoots onder de wettelijke rijlimiet (0,5 promille in België en Nederland). TUUR is dus perfect veilig voor bestuurders, zolang je verantwoord doseert (max. 2 tot 3 in korte tijd).
Waar kan ik TUUR kopen?
Je kunt TUUR kopen via geselecteerde Horeca, dranken-speciaalzaken en natuurlijk online: www.tuurgin.be en www.thebassets.com.
Is TUUR beschikbaar voor Horeca of Groothandel?
Zeker. Vraag naar onze professionele verpakkingen of kom proeven op één van onze demo-events of stuur een mailtje naar info@tuurgin.be of info@thebassets.com en je ontvangt alle informatie die je nodig hebt.
Zijn er geschenkverpakkingen?
TUUR zit standaard verpakt in een handig duurzaam doosje. Maar we werken aan een groot aantal leuke seizoensedities en geschenkverpakkingen. Ideaal voor een origineel en bewust cadeau. Volg ons doorvoor op de Socials
Zijn er ook andere smaken of edities?
TUUR is verkrijgbaar in 7 verschillende versies: Lemon Gin, Cogétama Gin, Bloedsinaasappel (Sanguine) Gin, Duindoornbes Gin, Ginger Gin, True Blue Blauwe Bessen Gin en de mysterieuze Absinthe Gin. Regelmatig verschijnen er limited editions. Volg ons op de Socials voor meer informatie hierover.
Welke tonics passen goed bij TUUR?
Dan hangt natuurlijk in hoge mate af van je persoonlijke smaak. Maar over het algemeen komt TUUR het best tot zijn recht met een neutrale premium tonic die de botanicals niet te zeer overstemt. Op deze manier blijft de finesse van TUUR mooi in balans.
Specifiek voor TUUR Absinthe is ook spuitwater (bruisend mineraalwater) een geweldige keuze. Het laat de subtiele kruiden en vruchten vrijuit spreken, zonder extra bitterheid of zoet.
Hoeveel calorieën bevat een TUUR G&T?
Dat hangt af van je mixer. Hiernaast vind je een duidelijke calorieënvergelijking van TUUR met verschillende tonics.
1. Met spuitwater (bruisend mineraalwater): ongeveer 5 kcal
2. Met tonic zero of light: ongeveer 10 kcal
3. Met gewone tonic: ongeveer 60 kcal
Een klassieke G&T bevat al snel 170 tot 200 kcal.
Met TUUR geniet je van de smaak, zonder de calorieën van een gewone G&T!
Wat is de perfecte TUUR G&T?
200 ml. tonic of spuitwater (bruisend mineraalwater), ijsblokjes, een bijpassende garnituur en 2 ml. TUUR. Niet meer is er nodig voor een topbeleving.
Kan ik ook mocktails maken met TUUR?
Zeker! TUUR is de ideale brug tussen mocktail en cocktail: intense ginsmaak, maar zonder merkbare alcohol. Zo maak je een volwaardige mocktail mét karakter.
Zo maak je een mocktail met TUUR.
1. Begin met ijsblokjes in een mooi glas.
2. Voeg 150-200 ml. tonic, spuitwater (bruisend mineraalwater) of kombucha toe.
3. Voeg 2 ml. TUUR toe (dat is ultra low alcohol: ongeveer 0,4%).
4. Werk af met een garnituur (zoals rozemarijn, schijfje limoen, blauwe bes etc.)
5. Roer kort en serveer!
De truc is: gebruik TUUR als botanische basis, net als bij een klassieke gin, maar dan met veel minder alcohol. Je kan ook combineren met verse sappen, shrub, siropen of infused waters.
Wat is een lekker mocktailrecept met TUUR?
Hier zijn drie eenvoudige en verrassend verfijnde TUUR-mocktails. Elk met een eigen TUUR karakter.
1. TUUR Lemon Tonic (fris & klassiek)
Ingrediënten:
- 200 ml. neutrale premium tonic
- Rijkelijk ijsblokjes
- 2 ml. TUUR Lemon Gin
- Schijfje Limoen
- Takje verse basilicum
Bereiding:
Vul een glas rijkelijk met ijsblokjes, schenk de tonic erbij, voeg 2 ml. (2 pipetjes) TUUR Lemon Gin. Garneer met limoen en basilicum. Even roeren. Fris, zuiver en ultra low alcohol.
Zo lekker. Zo TUUR...
2. TUUR Cogétama Spritz (verfijnd & kruidig)
Ingrediënten:
- 100 ml. spuitwater (bruisend mineraalwater)
- 100 ml. kombucha (neutraal of gember)
- 1 ml. TUUR Cogétama Gin
- 1 ml. TUUR Ginger Gin
- Takje tijm of rozemarijn
- Zeste van sinaasappel
- Rijkelijk ijsblokjes
Bereiding:
Combineer spuitwater (bruisend mineraalwater) en kombucha in een groot glas. Vul het glas rijkelijk met ijsblokjes. Voeg 1 ml. (één pipetje) TUUR Cogétama Gin en 1 ml. TUUR Ginger Gin toe, garneer met tijm en sinaasappelzeste. Delicaat en verrassend complex.
Zo lekker. Zo TUUR...
3. Absinthe Highball (stoer & verfrissend)
Ingrediënten:
- 200 ml. spuitwater (bruisend mineraalwater)
- 2 mml. TUUR Absinthe Gin
- Verse munt
- Komkommerschijfjes
- Rijkelijk ijsblokjes
Bereiding:
Schenk spuitwater (bruisend mineraalwater) in een longdrinkglas met rijkelijk ijs, voeg TUUR Absinthe Gin toe en werk af met munt en komkommer. Een verkwikkende mocktail voor de late avond.
Zo lekker. Zo TUUR...
Wat zijn lekkere garnituren bij TUUR?
Elke van de zeven verschillende TUUR variant heeft zijn eigen profiel. Hier zijn de suggesties voor beste garnituur per smaak:
1. TUUR Lemon Gin (fris & levendig)
- Dunne zeste van citroen of limoen
- Schijfje gedroogde sinaasappel
- Takje verse basilicum
- Optioneel: gedroogde vlierbloesem
2. TUUR Cogétama Gin (kruidig & groen)
- Takje rozemarijn of tijm
- Blaadjes salie
- Groene olijf (licht geplet)
- Zeste van grapefuit
3. TUUR Ginger Gin (pittig & warm)
- Verse gemberplakjes
- Dun schijfje appel (met schil)
- Kaneelstokje
- Blauwe bes (voor frisheid)
4. TUUR Bloedsinaasappel (Sanguine) Gin (zonnig & bitterzoet)
- Partje bloedsinaasappel
- Sinaasappelzeste
- Takje rozemarijn
- Eetbare bloemen (zoals korenbloem)
5. TUUR True Blue Blauwe Bessen Gin ( fruitig & speels)
- Blauwe bessen of framboos
- Aardbei in dun plakje
- Blaadje munt
- Zeste van limoen
6. TUUR Duindoornbes Gin ( zuur & krachtig)
- Verse duindoornbes (of gedroogd)
- Takje verse dragon
- Citroenzeste
- Appelschijfje
7. TUUR Absinthe Gin (kruidig & mysterieus)
- Komkommerschijfjes
- Takje dragon of munt
- Venkelzaad (licht gekneusd)
- Citroenmelisseblad
Het staat je natuurlijk vrij om je fantasie de vrije loop te laten.
Kan ik verschillende TUUR-varianten met elkaar combineren?
Absoluut! Tuur is ontworpen om niet alleen op zichzelf te schitteren, maar ook om onderling gemengd te worden. Zo kun je jouw eigen unieke ultra low of low alcohol blend samenstellen, precies zoals jij het wil.
Enkele ideeën:
- Combineer TUUR Lemon Gin en Cogétama Gin voor een frisse, kruidige en complexe twist.
- Mix TUUR Bloedsinaasappel Gin en Ginger Gin voor een warme, bitterzoete en pittige combinatie.
- Voeg een vleugje TUUR Absinthe Gin toe aan je favoriete fruitige TUUR-variant voor en verrassend kruidig randje met een zacht fruitaccent.
- Probeer eens TUUR Duindoornbes Gin en Lemon Gin voor een intens zuurfrisheid met een vleugje wildheid.
Zo doe je dat:
- Vul een mooi glas rijkelijk met ijsblokjes
- Voeg 200 ml. neutrale premium tonic of spuitwater (bruisend mineraalwater) toe
- Combineer 1 ml. van twee verschillende TUUR-varianten in je glas (of speel met 1 + 2 ml.)
- Voeg een garnituur toe die beide smaken verbindt (hierboven vind je de nodige suggesties)
Mix & ontdek! Zo is elk glas TUUR helemaal van jou...
Waarom is TUUR duurzaam?
Eén pipetflesje vervangt tot 5 grote flessen gin van 500 ml. Minder transport, minder afval, meer beleving. Dat is pas bewust genieten!
Waar wordt TUUR gemaakt?
TUUR wordt gestookt in onze eigen distilleerderij: The Bassets Craft Distillery in Ruiselede (Wingene, West-Vlaanderen).
100% lokaal, 100% vakmanschap én 100% duurzaam:
- We werken met zonnepanelen voor onze energievoorziening.
- Ons gesloten koelsysteem draait op opgevangen regenwater. We lozen geen koelwater.
- We gebruiken uitsluitend biologische kruiden en botanicals, zorgvuldig geselecteerd voor maximale smaak én minimale impact.
TUUR is niet alleen een innovatieve gin, maar ook een bewuste keuze voor het milieu.
Wordt TUUR écht gestookt?
Ja. TUUR is een ambachtelijke gin, geen essence of aromaat! Elke variant wordt met zorg gestookt in onze koperen ketels, in kleine batches en met échte biologische botanicals.
Met TUUR in de koelkast bewaard worden?
Nee, dat is niet noodzakelijk. In de zomer wordt de koelkast natuurlijk wel voor extra frisheid.
Wat als het pipetje verstopt zit?
De kans dat dit voorkomt is uiterst nihil! Maar in het sporadische geval dat dit voor komt, spoel je pipetje af onder warm water en pomp het 2 tot 3 keer leeg. Dat helpt bijna altijd.
Kan ik TUUR meenemen op reis?
Zeker! TUUR zit in een 100 ml. flesje, dus perfect toegestaan in handbagage. Ideaal voor weekends, picknicks, vakanties en festivals. Zo is TUUR altijd een prettig reisgezelschap.
Mocht je nog meer vragen hebben, stuur ons dan gerust een mail. We helpen je graag.
Stuur je mail naar: info@tuurgin.be of info@thebassets.com.
by
THE BASSETS CRAFT DISTILLERY BV
Krommekeerstraat 21b
8755 Ruiselede (Wingene)
West-Vlaanderen, België
Mob.: +32(0)476.62.92.10
Email: info@thebassets.com
Ondernemingsnummer: BE 0656667135
TUUR (Algemene zaken)
Email: info@tuurgin.be
Verkoop en Distributie
Email: geert@tuurgin.be